18

JUN

Pieter Heemeryck 4e op EK 70.3 te Elsinore

Pieter Heemeryck is naast het podium gevallen op het EK 70.3 te Denemarken. Pieter kwam al 3e uit het water en begon dan aan de 90km fietsen. Hij kwam al 6e in de wissel en zette dan tijdens de afsluitende halve marathon nog een serieuze remonte in. Hij kwam nog korter op de 3e maar eindigde na een zeer knappe wedstrijd als 4e achter 3 Duistsers.

Uitslag

Gepost door: Duatlon-triatlon

18

JUN

Glen Laurens en Jan Petralia 1 en 2 in duatlon te Kortrijk

De duatlon in Kortrijk is op een lastig parcours met zowel in de loop- als de fietstoer enkele stevige klimmetjes. Het was eerst 6km lopen, daarna 40km fietsen en dan nog 3km lopen.

Bij de mannen hadden wet Glen Laurens en Jan Petralia 2 kandidaat winnaars aan de start staan. Ze maakten hun favorietenrol dan ook waar door 1 en 2 te eindigen. Het werd beslist in de laatste run. Glen was daar net iets sterker en pakte de overwinning. Jan werd iets later knap 2e. Evi Vandewalle werd in een sterk deelnemersveld knap 10e dame. Ze kwam als 11e de 1e wissel binnengelopen en fietste daarna naar de 10e plaats. Deze wist ze in het laatste lopen vast te houden. Leo Laurens eindigde als 89e en 3e bij de masters 60+.

Uitslag

Gepost door: Duatlon-triatlon

18

JUN

Liesbeth Leysen wint 70.3 te Luxemburg

Vandaag was er ook de 70.3 te Luxemburg! Liesbet Leysen won er bij de dames in de categorie 45 tot 49. Haar zwemmen was goed en dankzij de snelste fiets- en looptijd won ze met meer dan 11 minuten voorsprong op de 2e!

Uitslag

Gepost door: Duatlon-triatlon

18

JUN

Sander Heemeryck knap 6e in triatlon te Kanne

Gisteren was er de Caveman triatlon te Kanne. Deze maakt deel uit van de UrbanTriSports 3series. Voor Sander was het zijn 1ste lange triatlon (1200m zwemmen - 60km fietsen - 13km lopen) en hij deed dit met verve. Ze moesten tijdens het fietsen 3 x de Slingerberg beklimmen en dit lag Sander duidelijk goed. Hij zette na het zwemmen dan ook een knappe inhaalrace in wat resulteerde in een zeer knappe 6e plaats.

Gepost door: Duatlon-triatlon

8

JUN

Evi Vandewalle 4e in duatlon te Elsegem

Ieder jaar is er op Pinkstermaandag de sprintduatlon (3km lopen - 35km fietsen - 3km lopen) te Elsegem. Zo ook dit jaar...4 van onze duatleten gingen er van start, nl. Evi Vandewalle, Wim De Vries, Jan Ver Elst en Leo Laurens.

Evi kwam als 6e uit de 1e wissel. Ze fietste dan de hele fietsproef zo goed als alleen. Evi kwam als 2e dame de 2e wissel binnen. In de laatste run verloor ze nog 2 plaatsen. Ze strandde op 5 seconden van het podium...toch een knappe wedstrijd met een 4e plaats als eindresultaat.

Wim De Vries werd 25e, Jan Ver Elst 32e en 3e master 50+ en Leo Laurens werd 67e en 3e master 60+

Uitslagen

 

Gepost door: Duatlon-triatlon

0 || 0 - 1 - 2 - 3 - 4