22

APR

1e dag PK piste: Liesbeth Monsecour zilver en Manon Mariën brons

Vandaag werd te Bornem de 1e dag van het Provinciaal kampioenschap op de piste afgewerkt. Op de 3000m bij de senioren dames sprintte Liesbeth monsecour voor de titel. Ze werd uiteindelijk 2e in 10'46"89 op 47 honderdsten van het goud. Manon Mariën liep dan weer naar een 3e plaats op de 1500m bij de kadetten meisjes in 5'07"48.

Eeder op de dag liep Siebe Philips (ondanks een blessure) zijn 800m bij de kadetten jongens in 2'28"57. Gerry Verhaert liep naar een 8e plaats op de 800m bij de senioren heren in 2'04"66.

Uitslagen

 

Gepost door: Atletiek

22

APR

Pieter Heemeryck knap 2e achter de Olympische kampioen

Pieter Heemeryck heeft vandaag een zeer sterke prestatie neergezet in de Challenge Mogan Gran Canaria. Hij werd knap 2e op de halve triatlon. Alleen 2-voudig Olympisch kampioen Alistair Brownlee was te sterk.

Uitslag

Gepost door: Duatlon-triatlon

15

APR

Thomas Derboven wint Gijmeljogging

Gisterenavond werd er gelopen in Langdorp-Gijmel. Op de 5km was Thomas Derboven de sterkste. Hij won de wedstrijd. Wim De Vries eindigde knap als 7e. Peter Van Beersel werd 36e. Kaat Van Eynde eindigde als 50e en 4e dame, Evi Vandewalle als 78e en 8e dame. De Vries Eric werd 115e.

Uitslag - Foto's

Gepost door: Atletiek

15

APR

Mooi seizoensbegin op de piste te Hasselt

Met Manon Mariën, Siebe Philips en Gerry Verhaert begonnen er 3 van onze atleten vandaag aan het pisteseizoen.  Het was nog vrij koud en winderig, maar dat weerhield hen niet om te starten op de 800m. Manon liep bij de kadetten meisjes de hele wedstrijd mee aan kop en hield dit tot op 40m van de finish vol. Ze werd uiteindelijk 3e in 2'32" (een PR bij haar debuut op 800m). Siebe moest als kadet samen met de scholieren lopen en had zijn start een beetje gemist. Daarna vocht hij voor wat hij waard was en liep naar een tijd van 2'28" (ook een nieuw PR). Gerry werd vlak na de start een beetje ingesloten en schoof pas aan het begin van de 2e ronde op. Hij vocht zich met een gelijkmatig tempo nog naar de 3e plaats in 2'04". Dit was een mooi begin in verre van ideale omstandigheden...op naar de provinciale kampioenschappen volgende week!

Uitslag

Gepost door: Atletiek

12

APR

Jari Stappaerts wint zwemloop te Maldegem

Jari eindigde 1ste in Maldegem. Zijn zwemtijd met 5 sec. Verbeterd naar 1:33. Goede wissel en in het lopen  voorsprong nog vergroot. Uiteindelijk ruime en verdiende zege.

Gepost door: Duatlon-triatlon

4 || 2 - 3 - 4 - 5 - 6