7

MAY

Jeugdmeeting te Wespelaar

Verslagje van Tom De Smet:

Ik heb me vandaag met een deel van de jeugd naar Wespelaar begeven voor een piste meeting. 
 
Voor iedereen was het het de start van het nieuwe piste seizoen, voor een aantal was het de eerste maal een pistewedstrijd. 
 
Vroeg in de namiddag beet Guelline de spits af met een probeersel op de 60 meter. Ze werd als eerste jaars benjamin, 3de in haar reeks in een tijd van 11.45. 
 
Later op de namiddag liep Lotte Van Espen ook een eerste jaars benjamin haar aller eerste piste wedstrijd, met name een 600 meter. Met nog veel te leren eindigde ze 7 de in haar reeks in 02.23.80. 
 
Hierna volgden Quinten en Jasper, zij stonden voor het eerst als eerste jaars pupillen aan start van de 1000 meter , door mij schuld en onduidelijkheid over het start uur , te laat voor reeks 1 waar ze normaal in moesten starten, dreiging om niet te mogen starten maar dan toch de jury overtuigd en kunnen starten achteraan in reeks 2. 
Quinten liep een sterke reeks en eindigde  als 3de in 3.33.39, Jasper liep iets achter Quinten en eindigde als 4de in 3.39.54. (Quinten 2de van 2007, 6de overall/ Jasper 5de van 2007 , 6de overall) 
 
Hierna volgde Cisse Duts, voor een eerst keer piste en een 1000, wat last van zijn hiel en finishend in 3.55.81, hij werd 13de in reeks 1.  
 
Als laatste was Naomi De Wyn aan de beurt, ze liep ook een 1000 en eindigde met een tijd van 3.48.81 als 8ste in reeks 1. 
 

 

Gepost door: Atletiek

7

MAY

Sam en Matthias aan het werk op GP Mingels te Brussel

Vandaag werd er in het Koning Boudewijnstadion de GP Mingels georganiseerd. Sam Valgaeren en Matthias Steenwerckx liepen er de 800m. Sam stond aan de start in de snelle1e reeks. Hij liep met een goed gevoel in een moeilijk wedstrijdverloop en kwam na 1'54"99 over de finish als 6e. Matthias startte in de 2e reeks en won deze in een tijd van 1'56"60.

Uitslagen

Gepost door: Atletiek

7

MAY

Thomas Derboven wint Run-Bike-Run te Hoogerheide

Vandaag werd er in Hoogerheide aan duatlon gedaan. Ons Domo-Scott-team had met Evi Vandewalle, Thomas Derboven, Jan Ver Elst en GerryVerhaert 4 atleten aan de start. Het was 2,5km lopen, 20km fietsen (niet stayeren) en 5km lopen. In de loopronde zat de legendarische trap van de grote prijs Adri Van der Poel (deze moest 6 keer beklommen worden. Het fietsparcours was op en af met redelijk wat bochten en wind. In de 1e loopronde was er een kopgroep van 6 met Thomas en Gerry. In de 2e ronde scheiden Thomas en Gerry zich licht af van de rest. Thomas fietste zeer sterk en kwam met een Nederlander de wissel binnen. In het laatste lopen stond er geen maat op Thomas, hij finishte als 1e met grote voorsprong. Gerry was tijdens het fietsen naar de 12e plaats gezakt, maar kon in het laatste lopen toch nog enkelen remonteren en kwam als 6e over de finish. Uit Jan Ver Elst had nog wat last van zijn 10 mijl van vorige maandag, maar Jan is een doorzetter. Hij vocht voor wat hij waard is en eindigde als 17e. Ook Evi zette een knappe wedstrijd neer. Ze werd 5e dame en 50e algemeen.

In de RBR-series-wedstrijd eindigde Jan Petralia als 3e na een knappe wedstrijd!

Uitslag - Foto's

Gepost door: Duatlon-triatlon

1

MAY

Enkele veelbelovende resultaten op B-meeting te Herentals

Vandaag was er de Athletic Classic Meeting te Herentals, met zoals ieder jaar vele reeksen 800m. Liesbeth Monsecour was in één van de damesreeksen de haas van dienst. Bij de mannen hadden we 4 atleten aan de start van 4 verschillende 800m-reeksen. In de C-reeks kwam Sam Valgaeren aan de beurt. Hij nestelde zich haflweg in de groep en eindigde met een hele sterke laatste 200m. Sam liep zo nog naar een 4e plaats in 1'54"97. In de D-reeks zette Matthias Steenwerckx zich in 2e positie achter de haas. Deze stopte dan ook redelijk vroeg met hazen en zo kwam Matthias al op kop met nog meer dan 300m voor de boeg. Dit bekocht Matthias naar het einde toe, hij eindigde als 5e in 1'58"10. Thomas Derboven was de volgende in de rij, hij startte in de E-reeks.Thomas debuteerde op de 800m en deed dit met lef. Hij ging goed mee met de kop en het ging snel. De laatste 100m was het beste eraf en Thomas zette zijn PR op 2'01"99 (als 7e). In de F-reeks stond dan nog Gerry Verhaert aan de start. Voor hem ging het zo snel, dat hij van begin tot einde aan de staart van de groep hing. Hij liep toch een 2" sneller dan de voorbije weken en eindigde als 8e in 2'02"75.

uitslagen - Foto's

Gepost door: Atletiek

30

APR

Manon Mariën wordt Provinciaal kampioen 800m SVS

Woensdag werd er op onze eigen piste te Hulshout het Provinciaal kampioenschap piste voor scholen gelopen. Manon Mariën won de 800m bij de cadetten meisjes in 2'31"43.

Gepost door: Atletiek

2 || 0 - 1 - 2 - 3 - 4